Over Zilverschoon Randwijk
Over Zilverschoon Randwijk
Over Zilverschoon Randwijk
Over Zilverschoon Randwijk

Over Zilverschoon Randwijk

Bij Zilverschoon Randwijk in het Overbetuwse Heteren gaat het niet om snel en veel, maar om mooi en puur. Onze medewerkers halen hun voldoening uit, het langs oud-ambachtelijke weg bij te dragen aan het behoud en herstel van cultureel erfgoed en de realisatie van bijzondere nieuwe bouwwerken.

Naast het feit dat wij bestaande bijpassende stenen in elk gewenst aantal reproduceren, willen wij ook graag een aanvulling zijn op de bestaande baksteenindustrie. Dit streven wij na door bijzonder vormgegeven stenen die buiten de regulieren bakmaat vallen, te produceren met gebruik van dezelfde vorm methode en kleireceptuur. Op deze wijze wordt de creativiteit van een architect niet beperkt door een bakmaat. Maar blijven de mogelijkheden eindeloos.

Onze middelen: onze handen, de mallen die wij maken, alsmede het inzicht voor de vakkundige verwerking van klei tot stenen van de gewenste maat en structuur, kleur en hardheid. Een boeiend proces!

Werkwijze

Restaurateurs, architecten, aannemers en ook particulieren. Menigeen met een bijzondere steenwens kent tegenwoordig de weg naar Zilverschoon Randwijk. Zilverschoon Randwijk levert geen standaard product maar traditioneel bijpassende stenen.

Op het moment dat een aanvraag binnen komt wordt hier zo spoedig mogelijk op gereageerd in de vorm van een geheel vrijblijvende offerte. Mocht deze offerte u aanspreken dan komen wij vaak op locatie kijken voor de kleur en structuur van de steen en een totaal beeld van het gehele project vast te stellen.

Op basis van dit bezoek en een scherf van het bestaande werk analyseren wij welk type klei is toegepast en welke eigenschappen de steen heeft meegekregen. Na het bepalen van de bak- en droogkrimp maken wij een proefsteen. Is die naar wens dan pas beginnen wij aan het echte werk ‘de productie’.

Vaak is het zo dat het gewenste product binnen 6 weken al gereed staat. Dus bent U opzoek naar bijpassende restauratiestenen of unieke profielstenen die niet in de handel te verkrijgen zijn. Dan heeft U nu het adres gevonden.

Zilverschoon Randwijk

Historie

Zilverschoon Randwijk is in 2000 begonnen met het produceren van ambachtelijk, handgevormde, restauratiestenen.
Deze restauratiestenen werden in eerste instantie naast de productie van circa acht miljoen machinale handvormstenen geproduceerd. Echter eind 2002 is er bewust voor gekozen om de machinale handvormtak op te heffen en als Zilverschoon Randwijk door te gaan met de productie van enkel restauratiestenen. Omdat het een restauratiesteen betreft en iedere steen uniek is word er bij Zilverschoon Randwijk enkel op bestelling geproduceerd en niet op voorraad.

Zilverschoon Randwijk Zilverschoon Randwijk Zilverschoon Randwijk